<

Dag van het Schaap 2017

Een evenement in het teken van de schapenhouderij in de breedste zin van het woord. Gedurende de gehele dag zijn er demonstraties schapenscheren en –knippen, hoef bekappen, touwslaan en sein harren (het scherp maken van een zeis). Er zijn schapenkeuringen in de rubrieken: jeugd, ooi met lammeren en rammen. Uiteraard presenteren de schapenkaasboerderijen zich en is er een proeverij van lamsvleesproducten.

Tevens wordt er een wedstrijd schapenscheren gehouden waarbij de jury, bestaande uit zeer ervaren lokale schapenhouders, let op snelheid, netheid en diervriendelijkheid. Daarnaast zijn er stands met verschillende eilander bedrijven, is er een jeugdhoek met kleindieren, kan er gereden worden op pony’s en is er een springkussen. Voor de inwendige mens wordt uiteraard ook gezorgd. Er is catering aanwezig met onder andere warme en koude dranken, pofkes of plotsies, belegde broodjes, broodjes lamsshoarma en hamburgers.

De Dag van het Schaap wordt gehouden op het “Geitenpark” aan de Duinweg Midsland te Midsland Noord op zondag 8 mei en duurt van 10.00 tot circa 16.30 uur.

Location:

Location

Other events on Terschelling

Fjoertoer Terschelling
Early April
Oerol
Rock 'n Roll Street
Lifeboat Day
Filmdagen
Mid November
Entire list

Tips