<  

Samoosara met Mazzel & Broge 2018

Expressieve klezmermelodieën, die zowel opgewekt als melancholisch kunnen klinken. De muziek raakt je ziel. Samoosara brengt de Jiddische cultuur op levendige wijze, maar blijft trouw aan haar Friese roots. De muziekgroep komt zaterdagavond 23 juni 2018 naar de Westerkerk in West-Terschelling met het veelzijdige programma Mazzel & Broge van Jiddische en Hebreeuwse muziek, verhalen, gedichten en witzen (grappen). De meeste liedteksten zijn in het Fries vertaald.

Theatraal met humor
Samoosara bestaat uit: Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en
zang) en Anje de Jong (viool en zang). De muzikanten uit Broek, Lippenhuizen en Hemrik spelen nu zeven jaar samen. Tijdens het circa anderhalf uur durende optreden nodigen de muzikanten het publiek uit mee te zingen. Ze spelen de muziek met eigenwijze arrangementen. Theatraal en met humor.

Springlevend
Samoosara is springlevend. Het trio treedt veel op in kerkdiensten en culturele centra in Friesland, stond op festivals als Peije dei en Tsjoch en was een aantal keren te gast bij Omrop Fryslân (Noardewyn Live, Op & Ut, Radio Froskepôle). De playlist van Samoosara is gevarieerd; van religieus tot dansmuziek. ‘We zingen in het Hebreeuws en Jiddisch, maar ook in het Fries om dichter bij de inhoud van de tekst te raken’, vertelt Anje de Jong.

Mazzel & Broge
Met het programma Mazzel & Broge (geluk en zegen) vertolkt de groep ‘de lach met de traan’. In de samenstelling accordeon, dwarsfluit en viool krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. Instrumentaal wordt afgewisseld met vocaal.

Location: Westerkerk Terschelling

Website: fb.com/samoosaratrio/

Location

marker Westerkerk Terschelling

Other events on Terschelling

calendar Beestenmarkt - Beestemerk
calendar Bluescruise
 
calendar National Mills Day
 
calendar Brandarisrace
 
calendar Rock 'n Roll Street
Entire list