<  

Museum 't Behouden Huys - Lieux d'intérêt

Museum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden HuysMuseum 't Behouden Huys

Een kijkje nemen in het verleden van Terschelling hoeft helemaal niet saai en stoffig te zijn en dat kan in museum 't Behouden Huys op West-Terschelling.

Al dwalend door twee 17e-eeuwse Commandeurshuizen (en zonder in gortdroge epistels te belanden) komt de tijd tot leven van voor de eerste badgasten voet op het eiland kwamen zetten. Maar ook kun je het schip van Willem Barentsz binnenstappen, één van Nederlands bekendste ontdekkingsreizigers in de Noordelijke IJszee en geboren op Terschelling. Als hij en zijn mannen bij Nova Zembla in 1596 met hun schip vast komen te zitten in het ijs, moet er in allerijl een onderkomen gebouwd worden om de donkere Poolwinter te doorstaan. Dit wordt 't Behouden Huys genoemd en op de binnenplaats van het gelijknamige museum is nu dit beroemde Huys nagebouwd.

Suivant Museum 't Behouden Huys près des Lieux d'intérêt: Riepel rondvaarten (±125 m), Vuurtoren Brandaris Terschelling (±300 m), Centrum voor Natuur en landschap (±400 m), Kaapsduin (±400 m) & Passantenhaven Terschelling (±950 m).

Pour information:
Commandeurstraat 30, West-Terschelling
tel. +31 562 442 389
web. Website

Localisation